Kosttilskud med ingefær

26. januar / admin Fordele

Ingefærplanten har gennem årtusinder været et anerkendt middel i naturmedicin, hvor den siges at hjælpe på mange af kroppens skavanker og sygdomme. Kan du ikke lide den friske, skarpe smag, så tag istedet et kosttilskud med ingefær.

Gingerol er den aktive del af ingefæren. Det er den del af planten, der har helbredsmæssige og lindrende effekter, og det er den del af ingefærplanten, du gerne vil have fat i. Selve knolden kan købes i de fleste dagligvarebutikker, men hvis du ikke er vild med den kradse smag af frisk ingefær, så kan du også vælge at nyde alle plantens fordele gennem et kosttilskud.

Kosttilskud fås både i kapsel-, tablet- og pulverform, så det er helt sikkert muligt, at finde en version, der passer til dig. Tal dog altid med din læge, inden du påbegynder brugen af kosttilskud.

7 grunde til at ingefær er godt for kroppen

– Ingefær kan reducere muskelsmerter og ømhed ved en daglig indtagelse på ca. 2 gram.

– Ingefær virker lindrende på kvalme, og det gælder både almindelig kvalme, graviditetskvalme og kvalme som følge af en operation eller lignende.

– Ingefær forbedrer hjernens funktion og beskytter mod Alzheimers, da gingerol forebygger inflammation i kroppen.

– Ingefær øger din forbrænding, da gingerol aktivt påvirker forbrændingen positivt.

– Ingefær reducerer smerter ved slidgigt og medvirker til en øget bevægelighed.

– Ingefær hjælper mod fordøjelsesbesvær

– Ingefær reducerer gener ved transportsyge, fx kvalme, opkastning, koldsved og svimmelhed.

Er der bivirkninger?

Umiddelbart er der ingen bivirkninger ved ingefær, så længe du holder mængderne på et passende niveau. Dog skal du være opmærksom, hvis du er gravid, da for store mængder kan medfører fosterskader.

Hvis du udelukkende indtager ingefær gennem din mad, så vil du ikke opleve problemer i forbindelse med for store mængder. Benytter du dig derimod af kosttilskud med ingefær, så anbefales det altid, at du taler med lægen først.