Ingefær mod forhøjet blodtryk

24. januar / admin Fordele
Ingefær mod forhøjet blodtryk

Blodtryksmedicin er et vigtigt hjælpemiddel i kampen mod forhøjet blodtryk, men den kemiske medicin kan også være medvirkende til flere ubehagelige bivirkninger. Ønsker du at hjælpe dit blodtryk på rette vej ved at supplere med naturlige ingredienser, så er ingefær nøgleordet.

For højt blodtryk er nærmest blevet en folkesygdom i Danmark, og sammen med blodtrykket følger ofte andre farlige sygdomme. Som regel skyldes for højt blodtryk en kombination af livsstil, kost og motion, og der er mange ting, du selv kan gøre for at sænke blodtrykket uden brug af medicin. Denne artikel er ikke en anvisning til at droppe medicinen – her bør lægen altid være med på råd – men en artikel, der påpeger ingefærens mange fordele i forbindelse med for højt blodtryk.

Naturlige blodtryksmidler

C-vitamin er et af de vitaminer, der kan hjælpe til at stabilisere og nedsætte blodtrykket. Der er ingen C-vitamin i ingefær, men det er der til gengæld i citroner, som er en ingrediens, der går særligt godt sammen med ingefær. Brug begge ingredienser til at lave en opfriskende ingefærshot hver morgen eller til at brygge en varm kop te om aftenen.

Ingefær virker blodfortyndende

Blodfortynding er objektivt set et misvisende ord, da det ikke handler om at fortynde blodet, men om at forhindre det i at danne blodpropper. Mange naturlige ingredienser virker blodfortyndende, fx fiskeolie, hvidløg, gurkemeje og ikke mindst ingefær. Hvis du gør ingefær til en obligatorisk del af din kost, er du altså godt på vej mod et sundere og lavere blodtryk. Du skal dog være opmærksom på, at der findes grøntsager, der hæmmer virkningen af ingefæren, fx broccoli og kål.

ingefær mod forhøjet blodtryk

Ingefær sænker kolesteroltallet

Hvis du vil sænke dit kolesteroltal, skal du først og fremmest gå uden om sukker, margarine og mælkefedt, og derefter skal du finde ud af, om du har betændelse nogle steder i kroppen. Betændelse er nemlig den primære årsag til åreforkalkning og blodpropper, og netop dette kan ingefæren modvirke. Ingefær er fyldt med gingerol, der har en stærk antiinflammatorisk effekt, og derfor både nedkæmper og forbygger betændelse i kroppen.