Juicer – fordele og ulemper ved de 3 typer

At presse sin egen juice er populært som aldrig før, og hvis du vil have det optimale ud af citroner, appelsiner og ingefær, så er en juicer et must have. Læs med og forstå forskellen på den klassiske citruspresser, juiceren og slow juiceren, og find den model, der passer til dit og familiens behov.

Den traditionelle citruspresser

Den klassiske hvide citruspresser af plastik er til at finde i de fleste køkkener. Med den kan du presse juice af traditionelle frugter som citroner og appelsiner, mens den kommer til kort overfor grøntsager og rodfrugter.

Den enkle model er en nem og hurtig måde, at få et glas friskpresset appelsinjuice på, men det er ikke den bedste model, hvis du vil have fuldt udbytte af dine frugter – og slet ikke hvis du ønsker at mikse frugt og grønt i din juice.

Juiceren

I stedet for den klassiske citruspresser kan du få en automatisk juicer, der for det utrænede øje ligner en foodprocessor til forveksling. Med denne maskine presser du frugter og grøntsager ned i et rør foroven, hvorefter de flænses og presses. Saft og kød opsamles herefter i den samme beholder, så juicen er drikkeklar.

Juiceren er et populært valg i mange danske køkkener, da den er overkommelig i pris. Samtidig er den en god startmaskine, hvis du gerne vil eksperimentere med at mikse frugt og grønt i samme juice.

Slow Juicer

Den såkaldte slow juicer er det helt nye indenfor juice, og det er en maskine, der ligger i den dyre ende af prisskalaen. Her får du til gengæld en juicepresser, der presser hver en dråbe ud af dine frugter, og samtidig kan du holde frugtkød og juice adskilt.

Vil du gå all-in på at lave din egen juice, så du kan få alle vitaminer og mineraler presset ud af dine frugter og grøntsager, så er det denne form for juicer, du skal have.