Ingefær lindrer kvalme – også hos gravide

24. januar / admin Fordele
Ingefær mod kvalme

Den knoldede ingefærplante spiller en stor rolle i naturmedicinens verden, og det skyldes, at den indeholder en lang række vitaminer, mineraler og antioxidanter, som hjælper kroppen med at opretholde en sund balance. Samtidig virker ingefær lindrende på kvalme – og det gælder både som følge af operation, graviditet eller transportsyge.

Den præcise forståelse for hvorfor ingefær virker mod kvalme er uklar. Man mener dog, at det skyldes, at det rhizomet der udvindes af planten, hæmmer signalmodtagere i nervesystemet og dermed giver en kvalmestillende effekt i både fordøjelseskanalen og i centralnervesystemet. Lider du af kvalme ved transportsyge, som følge af operationer eller kemoterapi eller på grund af graviditet, kan du med fordel kigge nærmere på ingefæren.

Transportsyge

Undersøgelser har vist, at indtagelse af ingefær, enten i frisk form, flydende form eller som tabletter, modvirker kvalme i forbindelse med transportsyge som for eksempel køresyge og søsyge.

Spis ingefæren en halv time inden du skal rejse, så den får tid til at virke, inden du skal afsted.

Operation og kemoterapi

Kemopatienter og patienter der vågner fra operationer kan døje med opkastninger og kvalme som følgevirkning. Ved hjælp af ingefær kan disse symptomer behandles, og det bedste resultat opnås efter sigende ved brug af stødt ingefær eller kapsler.

Bruger du stødt ingefær bør 1/4 teskefuld være rigeligt.

Graviditetskvalme

En stor del af alle gravide kvinder lider af kvalme i de første uger af graviditeten. Det kan være til stor gene, og det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, når den er præget af kvalme. Ingefære har en positiv effekt på denne form for kvalme, og i dette omfang er det ikke skadeligt for fosteret.

Skræl og hak frisk ingefær, så du har to teskefulde. Fyld det i en kop, hæld kogende vand over og vent 5-10 minutter – herefter kan du nyde din te og mærke kvalmen fordufte.

Sundhedsstyrelsen fraråder brug af ingefær som naturmedicin til gravide med kvalme