Ingefær kan modvirke mavesår

24. januar / admin Fordele
Ingefær kan modvirke mavesår

Et ingefærshot hver morgen kan være et effektivt middel mod mavesår, og det virker både forebyggende og smertelindrende.

Selvom ingefær er mest kendt for sin tilstedeværelse i det asiatiske køkken, så rummer planten uendelige muligheder, når det kommer til sundhed, velvære og ikke mindst smertelindring og forebyggelse af mavesår. Det skyldes formentlig, at ingefæren bekæmper inflammation og samtidig har en positiv effekt på smerter.

Implementer ingefær i din daglige kost

Noget af det bedste, du kan gøre for din krop, er at beskytte den mod kronisk betændelse. Inflammation kan være medvirkende til diabetes, blodpropper, gigtlidelser og ikke mindst mavesår, og derfor kan du med fordel indrette din kost, så den er så antiinflammatorisk som mulig. Ingefær og citron er en fantastisk kombination, når det handler om at lindre mavesmerter, og derfor bør du implementerer disse to elementer i din daglige kost, hvis du døjer med mavesår eller andre former for smerter i maven. En god måde at gøre dette på er ved at drikke et ingefærshot hver morgen. Et ingefærshot er koncentreret ingefær i sin reneste form, og her mærker du virkelig plantens positive effekter. Alternativt kan du lave en te med ingefær og citron, en smoothie med ingefær og banan eller en müsli med ingefær, lime, kokos og akaciehonning.

Ingefærens mange fordele

Udover at afhjælpe mavesmerter og virke forebyggende på mavesår virker ingefær positivt på mange andre områder, fx: – lindrer ingefær kvalme og opkastninger i forbindelse med graviditet og operationer. – reducerer planten muskelsmerter og generel ømhed. – modvirker de antiinflammatoriske egenskaber gigt. – kan ingefær nedsætte dit blodsukker og minimere risikoen for hjertesygdomme. – afhjælper indholdet af gingeroler fordøjelsesbesvær. – hjælper ingefæren med at sænke kolesteroltallet. – får en kop varm ingefærte kroppen til at slappe af. Der er altså et væld af fordele ved at gøre ingefær til en del af dagligdagen, og de fleste eksperter er enige om, at roden gavner den generelle sundhed på flere forskellige måder.

ingefær mod mavesår