Ingefær i kampen mod forkølelse

24. januar / admin Fordele
Ingefær i kampen mod forkølelse

Er du et af de mennesker, der hver vinter rammes af den ene forkølelse efter den anden? Ingefær topper listen over eksperternes råd mod forkølelse, så måske skal du gøre den knoldede rod til en fast del af din vinterkost.

Den danske vinter er højsæson for influenza og forkølelse, og feber, snot og hoste kan drive enhver til vanvid. Et varmt bad gør underværker, og det samme gælder frisk luft og motion, men er der ikke et middel, der virker forebyggende, så man helt kan undgå den irriterende forkølelse? Jo, mener eksperterne, og er enige om én særlig ingrediens: ingefær.

Ingefær hver dag

Ingefær er blevet brugt som naturmedicin i flere tusinde år, og det er ikke helt uden grund. Hvis du indtager ingefær hver dag, så giver du din krop en unik variation af vitaminer og antioxidanter, og det aktive stof, gingerol, reducerer risikoen for infektioner. Hvis du vil holde forkølelsen fra døren, skal du altså gøre ingefær til en del af din daglige kost. Den letteste måde at gøre det på er ved at lave nogle faste rutiner. Det kan være, du skal drikke et ingefærshot hver morgen, når du står op. Måske skal du tilføje ingefæren i din müsli. Det kan også være, at du er fuld af inspiration og kan bruge ingefæren på forskellige måder i måltiderne i løbet af dagen. Det er op til dig, hvordan du griber det an, men hvis du vil forebygge forkølelse, skal ingefæren være et dagligt indspark.

ingefær mod forkølelse

Varm ingefærte med citrus

Er du allerede ramt af forkølelsen og leder efter en mirakelkur, der kan hjælpe dig igennem de næste dage? Brændvarm te på ingefær og citrus giver et boost af c-vitaminer og virker samtidig smertelindrende og afslappende på kroppen. Ingefærens mange vitaminer og mineraler booster immunforsvaret og virker bakteriedræbende. Lav for eksempel en kop te med kogende vand og to teskeer friskrevet ingefær. Lad det trække i 5-10 minutter, nyd varmen og mærk vitaminbomben giver ny energi.