Ingefær er kendt som et lækkert krydderi fra det asiatiske køkken, og som et middel mod transportsyge samt mave- og tarmproblemer. Men faktisk er det også en anerkendt og effektivt middel mod gigt.
Hvad skal du spise, hvis du har gigt? Svaret er ikke endegyldigt, og det afhænger også i høj grad af, hvilken form for gigtsygdom du har. Generelt handler det dog om at spise en sund og varieret kost, hvor fisk, nødder og olie udgør den overvejende del. Og så er der faktisk én ting, du yderligere kan gøre for at afhjælpe generne ved gigt: du kan gøre ingefær til en fast del af din daglige kost.
Ingefær har en positiv effekt på gigtsmerter
Ingefær har gennem flere tusinde år været en fast del af naturmedicinens repertoire, og det er der flere grunde til. Først og fremmest indeholder roden en lang rækker vitaminer, mineraler og æteriske olier, og dernæst har den en lindrende og helbredende effekt på flere forskellige sygdomme, herunder gigt. Årsagen hertil er, at ingefær indeholder gingeroler, der bekæmper inflammation og virker smertelindrende. Det afhjælper stivhed ved gigt, og på sigt betyder det, at personer med gigt oplever færre smerter og en øget bevægelighed.
De aktiver stoffer findes i frisk ingefær
Hvis du vil anvende ingefær i kampen mod gigtsmerter, er det vigtigt, at du bruger planten i den friske version. Det er nemlig her, indholdet af gingeroler er størst, og det er gingerolerne, der giver den lindrende effekt. Lav for eksempel en kop varm te med to-tre skiver ingefær hver aften eller start dagen med et ingefærshot. Du kan også bruge ingefær til udvortes brug, hvis du har smerter. Her kan du eksempelvis lave en stærk kop ingefærte, dyppe en klud i teen og lægge den på det smertende område til den ikke længere er varm.